Több párharcban is a szerdai játéknapra maradt a döntés, nevezetesen, hogy ki viszi a szériagyőzelmet az Észak-Amerikai Profi Baseball Ligában (MLB). Az éjszaka folyamán mások mellett a Boston Houstonban, a Baltimore New Yorkban, a Tampa Bay Oaklandben, a Pittsburgh pedig Arlingtonban egyenlített.

 

Mindössze négy érvényes ütése volt az Arizonának Miamiban a második meccsen, de Corbin Carroll és Lourdes Gurriel Jr. is szóló hazafutást ért el, ami elég volt a rájátszásba igyekvő Dbacksnek ahhoz, hogy biztosítsa a szériagyőzelmet a szenvedő Marlins ellen. Pontszegény meccsen nyert az amerikai fővárosban a Colorado is, köszönhetően annak, hogy kétszer több érvényes ütésük volt a Nationalsnél.

Továbbra is szenved a bajnoki címre ácsingózó New York Yankees, amely ezúttal az American League egyik legjobb csapatát, a Cleveland Guardianst fogadja a héten. A jenkik hiába vezettek az első inning után már 2-0-ra, végül 12 inninges hosszabbításba torkollott a meccs, és dacára Aaron Judge idei 45. hazafutásának, a vendégek végül 9-5-re nyerték az első felvonást. A Toronto Blue Jays már az ötödik játékrészben lerendezte a Cincinatti elleni meccset, tíz pontot ütöttek addigra, négy hazafutással.

A Baltimore kilenc futással terhelte meg a Metset, míg a nap rangadóján az Atlanta 3-1-re verte a National League favoritját, a Philadelphiát. A chicagói Bocsok pontszegény meccsen verték a detroiti Tigriseket úgy, hogy a vendégek kilencszer is ütöttek, de csak egy pontot tudtak összehozni. Csoportrangadót rendeznek a héten St.Louisban, ahol a listavezető Brewers behúzta az első meccset 3-2-re.

A címvédő, ám valószínűleg az idei rájátszásról lemaradó Texas Rangers pontot sem tudott szerezni a Pittsburgh elleni összecsapáson, a Kalózok viszont négyet is, és kiegyenlítették a szériát. A másik texasi csapat, az Astros sem járt sikerrel a Boston ellen, igaz, itt a nyolcadik inningig kellett várni a győztes futás megszerzésére. A nap slágereredménye az 5-9 volt, a Los Angeles Angels is éppen így nyert az idei egyik titkos favorit Royals ellen, idegenben.

A jelenleg legjobb formában lévő csapat, a San Diego Padres ismét nyert a Minnesota ellen, így továbbra is tapad a csoportvezető Los Angeles Dodgersre, amely az utolsó pillanatokban fordította a maga javára a szenvedő Seattle elleni meccset. A San Francisco pedig könnyedén nyert az idei év leggyengébb csapata, a Chicago White Sox ellen.

 

MLB eredmények, augusztus 20. játéknap

Miami Marlins - Arizona Diamondbacks 1-3 (a széria állása: 0-2)

Washington Nationals - Colorado Rockies 1-3 (a széria állása: 0-1)

New York Yankees – Cleveland Guardians 5-9 (a széria állása: 0-1)

Toronto Blue Jays – Cincinatti Reds 10-3 (a széria állása: 1-1)

New York Mets – Baltimore Orioles 5-9 (a széria állása: 1-1)

Atlanta Braves – Philadelphia Phillies 3-1 (a széria állása: 1-0)

St.Louis Cardinals – Milwaukee Brewers 2-3 (a széria állása: 0-1)

Chicago Cubs – Detroit Tigers 3-1 (a széria állása: 1-0)

Texas Rangers – Pittsburgh Pirates 0-4 (a széria állása: 1-1)

Houston Astros – Boston Red Sox 5-6 (a széria állása: 1-1)

Kansas City Royals – Los Angeles Angels 5-9 (a széria állása: 1-1)

Oakland Athletics – Tampa Bay Rays 0-1 (a széria állása: 1-1)

San Diego Padres – Minnesota Twins 7-5 (a széria állása: 2-0)

San Francisco Giants – Chicago White Sox (a széria állása: 2-0)

Los Angeles Dodgers – Seattle Mariners 6-3 (a széria állása: 2-0)