A fiatal Cristiano Ronaldónak pittyent a Nokiája, végre megjött a fizetés. Ma biztosan decivel kéri majd a portorikót a presszókávé mellé, és Kőbányai helyett Dreherrel öblíti le a rántott sajtot ebédidőben.

 

Este meg irány a kocsma, száz százalék, hogy végigissza a felső sort a pult fölött. Talán fizet egy-két kört a haveroknak is, de az biztos, hogy most elmegy cigit venni, mert a hóvége felé már folyton le kellett húznia a csapattársait. Ja, és végre gépezhet is, ha kipörög a gyümölcs, akkor meg egész este ő fizet majd mindenkinek.

Tesz egy mikszet is, ez a szokása már élete végéig el fogja kísérni. Sajnos megint meccseket halasztottak a kedvenc bajnokságában, mert fura eset áll fenn: három magyar csapat is érdekelt még augusztus végén a nemzetközi kupákban. Mindegy, három mérkőzést azért lejátszanak így is: a lilákat és a Diósgyőrt megteszi hazaira a Loki és a Kecskemét rovására, van benne kockázat, de csak így érdemes élni. A nyíregyiekben nem bízik, az sima kettes Videoton.
 
A kupacsapatokat sem hagyja ki a szelvényen, ha már így alakult.
 
A IX. Légió lezúzza a bosnyákokat vagy montenegróiakat, tökmindegy, a Csút mélytorkozik Firenzében - ő is rühelli az "akadémiát", mint minden normális futballszerető ember. A Paks? Azt sose lehet tudni, Bognár Gyuri igazi boszorkánymester, de a csehek nagy falat lesznek Mladá Boleslavban, meg ha Tolnában beütne az európai kupaősz, akkor lehet, hogy jövőre már a Tatabánya meg a Csákvár lenne az ellenfél a kettőben. Így az is hazai.
 
De mindezek előtt még elmegy fodrászhoz és körmöshöz, egy igazi férfi ugyanis ad magára, főleg fizetésnap.
 
/a történet egy alternatív univerzumban játszódik, a multiverzum egy különös, ámbár boldog szegletében, idő és tér általunk ismert törvényeit figyelmen kívül hagyva, de itt ba***djak meg, ha nem igaz/